Gezond afvallen - gezond vermageren

Wil je afvallen?

Doe dat door te eten!

Misschien heb je al pogingen gedaan om calorieën te tellen of minder te eten. Sommige diëten hebben een averechts effect. Je stofwisseling vertraagt en je legt vetreserves aan. Jojo is heel graag van de partij maar we willen hem niet.

Niet alle calorieën zijn gelijk en sommige voedingsmiddelen zijn echt nodig, ook om vet te verbranden. Blijven er kilo's plakken? We pakken de oorzaak aan. Ik vertrek dus niet vanuit een berekening van BMI, calorieën, kilo's en cm.

Ik zoek uit welke voeding bij je past. Misschien zijn er aanpassingen nodig. Dan krijg je een voorstel op maat. Wanneer je merkt dat ze werken, hoef je geen speciale dingen meer te doen. Je kan elke dag weer kiezen voor de voeding die bij je past.

Een dieet is niet tijdelijk. Het wordt een gezonde manier van eten en leven. Gezond voor jou. Want wat gezond is voor jou, is daarom niet zo gezond voor iemand anders. Met het juiste advies kan je dit evenwicht helpen te herstellen.

Wil je begeleiding om de 'richtlijnen' ook toe te passen? Of weet je al wat goed voor je is maar je komt er niet toe in de praktijk? Zie 'gezondheidscoach en natuurcoach'.

Minder wegen als doel? Gezondheid begint bij een goede vertering en stofwisseling. Daarvoor wil je misschien een andere relatie met voeding en met jezelf. Je leert jezelf te waarderen in plaats van te bekritiseren. Dus zet de weegschaal maar opzij en ruim alle kleding op die spant.

Ontspanning helpt

afvallen